Space Age

Space Age - регионален победител за Италия в The Battle Of The Kings 2019

The Battle Of The Kings 2019 e най-голямото състезание за кастъмизиране на мотоциклети Harley Davidson и включва официалните представители по цял сваят от дилърската мрежа на Harley Davidson. За пръв път през 2019 година, към конкурса The Battle Of The Kings ще се присъединят и дистрибуторите на дребно на Harley Davidson от САЩ. Що се отнася до правилата тази година, в този първи кръг участниците могат да избират измежду три категории  актуални тенденции за кастъмизиране: Dirt (Tracker/Scrambler/Desert Sled) или Chop (Bobber/Traditional/Hardtail) или Race (Street/Sport/Track). Участниците могат да избират мотоциклет от цялото семейство модели на Harley Davidson (с изключение на CVO и триколки). Бюджетът за кастъмизиране (части и работни часове) трябва да е 50 % от стойността на мотоциклета. Трябва да бъдат използвани части от каталога на Harley Davidson, като те трябва да са минимум 50 % от използваните части. Готовият мотоциклет трябва бъде възпроизводим за продажба и за направа на негови реплики.


Националният победител за Италия за втора поредна година стана мотоциклет преобразен дилърите от Болоня. Миналата година в The Battle Of The Kings 2018 регинален победител стана кастъмът Farm Machine, направен от представителите на Harley Davidson от Болоня.


На трона в "битката на кралете" е кастъм, наречен Space Age. За пръв път Space Age бе изложен на Мotor Bike Expo 2019 във Верона през януари. Там бе даден старта на гласуването. Преобразеният мотоциклет спечели измежду 14 италиански дилъри на марката. След гласуването по интернет бяха обявени петте финалисти. Победата на магазина от Болоня бе отбелязана на изложението Roma Motodays на 15 февруари в Рим. Там жури от журналисти и експерти от индустрията избраха печелившия модел, като победата на Space Age бе постината със само една точка преднина пред втория в класирането.

Регионалният победител за Италия в The Battle Of The Kings 2019 получава име, което е посветено на космическите мисии на НАСА. Отдадена е почит на  50-годишнината от космическата мисия на Аполо 11. Много от елементите по мотоциклета са от колекцията Dominion от каталога на Harley Davidson, придавайки агресивен и модерен вид на машината. Фарът е от V-Rod, a за донор е използван Harley Davidson Heritage Softail Classic. Камера за обратно виждане замества огледалата и е комбинирана с дисплей, монтиран в конзолата на резервоара. 

В следващия кръг Space Age ще се състезава с националните победители от другите държави, като четири кастъма ще се класират за финала на EICMA 2019, където ще се конкурират с четиримата финалисти от САЩ. 

 • Space-Age-H-D-Softail-heritage-classic-012
 • Space-Age-H-D-Softail-heritage-classic-011
 • Space-Age-H-D-Softail-heritage-classic-010
 • Space-Age-H-D-Softail-heritage-classic-009
 • Space-Age-H-D-Softail-heritage-classic-008
 • Space-Age-H-D-Softail-heritage-classic-007
 • Space-Age-H-D-Softail-heritage-classic-006
 • Space-Age-H-D-Softail-heritage-classic-005
 • Space-Age-H-D-Softail-heritage-classic-004
 • Space-Age-H-D-Softail-heritage-classic-003
 • Space-Age-H-D-Softail-heritage-classic-002
 • Space-Age-H-D-Softail-heritage-classic-001

Roar - регионален победител за Германия в The Battle Оf Тhe Кings 2019

"Принцът" -  победител в The Battle Of The Kings 2018

Най-добрите кастъми на EICMA 2018 

Triumph Bonneville Citroen Charlestone

DCR-018 The Billet Sting от DNA Filters