AMB 001 - Aston Martin & Brough Superior

 Мотоциклет от Aston Martin & Brough Superior

Aston Martin и Brough Superior си сътрудничат за пускането на лимитирана серия мотоциклети. Новото партньорство ще покаже интеграцията на красив дизайн и изискан инженеринг, като първият мотоциклет на това партньорство ще бъде представен премиерно на EICMA 2019 в Милано на 5 ноември 2019 г. Тогава ще бъдат разкрити и подробностите около мотоциклета - AMB 001. Мотоциклетът е комбинираното виждане на вицепрезидента и главен изпълнителен директор на Aston Martin - Марек Райхман и главния изпълнителен директор на Brough Superior - Тиери Анриет.

Райхман каза: „Това е завладяващ и много популярен проект за мен и моя екип. Възможността да си сътрудничим с Brough Superior ни даде шансда представим нашите собствени уникални виждания за това как красотата и инженерството могат да се съчетаят, за да създадем силно емоционално парче от дизайна на автомобила. Ние сме развълнувани от крайния резултат и нямаме търпение да видим реакцията, която мотоциклетът получава, когато бъде разкрит през следващата година.

 
Хенриет коментира:„ Aston Martin и Brough Superior са два производителя на луксозни превозни средстава, споделящи една и съща страст към изключителен дизайн и представяне, идеята за разработване на мотоциклет в рамките на тясно партньорство дойде естествено. "

AMB 001 - с турбо V2,  с мощност 180 к.с.

 Aston Martin и Brough Superior представиха уникална и модерна машина, мощна и лека, отличаваща се с изключителни технически характеристики. AMB 001 е проектиран, като лек спортен мотоциклет, от който ще бъдат произведени само 100 броя. AMB 001 е с двуцилиндров, DOHC, 88º, V-образен двигател с течно охлаждане. Диаметър / ход на бутлото - 94 мм / 71,8 мм. 997-кубиковият двигател е с турбокомпресор. Мощността на AMB 001 е 180 к.с. Двигателят се отличава се с полусухо смазване на картера. Трансмисията включва 6-степенна скоростна кутия, съединител APTC и крайно задвижване с верига. Мотоциклетът ще се появи на пазара в края на 2020 година. Цената му ще е около 108 000 евро.

  • Aston-Martin-AMB-001-06
  • Aston-Martin-AMB-001-05
  • Aston-Martin-AMB-001-04
  • Aston-Martin-AMB-001-03
  • Aston-Martin-AMB-001-02
  • Aston-Martin-AMB-001-01

 

Най-красивите и уникални концепции на EICMA 2019